HIIT-treeniohjelmat

HIIT-treenissä on monia huomattavia hyötyjä muihin treenimuotoihin verrattuna:

  • HIIT on tehokasta eikä treeniin mene niin kauaa aikaa. 15 minuutin HIIT kuluttaa enemmän energiaa kuin tunnin lenkki. Aikaa säästyy treenaamiselta muiden asioiden tekemiseen.
  • HIIT polttaa rasvaa tehokkaasti. Rasvaa palaa treenin aikana, mutta myös 24 tunnin ajan treenin jälkeen.
  • HIIT sopii hyvin yhteen voimaharjoittelun kanssa, koska HIIT ei edistä lihaskatoa.
  • HIIT tehostaa aineenvaihduntaa.
  • HIIT on anaerobista liikuntaa, joka on hyväksi sydämen terveydelle.
  • Voit tehdä HIIT-tyyppisen treenin käytännössä missä tahansa ja millä välineillä tahansa tai vaikka ilman välineitä, juosten tai kehonpainolla.

HIIT termi tulee sanoista High Intensity Interval Training, eli korkean intensiteetin intervalliharjoittelu. HIIT-harjoituksissa treenataan työosuudet täydellä intensiteetillä ja välillä levätään hetki. HIIT:issä aika on tärkeä tekijä, joten seuraa tarkkaan treeniohjelmien lepotaukojen ja työosuuksien kestosta, jotta treeni oikeasti myös tulee tehtyä HIIT-tyyppisenä.

Tällaisia HIIT-treeniohjelmia Punttis.comista löytyy tällä hetkellä ja uusia lisätään pikkuhiljaa sivuille:

1.4.2020

20 minuutin HIIT-treeni soutulaitteella

20 minuuttissa tehokas rasvanpolttotreeni voi kuulostaa mahdottomalta, mutta sitä se ei ole. Yhdistämällä soutulaite ja HIIT saadaan huikea combo, joka tuo nopeasti tuloksia. Kaloreita kuluu treenin aikana, mutta rasvan palaminen jatkuu vielä 24 tuntia treenin jälkeenkin. Soutamisen hyödyt Jos aloitetaan […]
30.3.2020

3-jakoinen HIIT-supersarjatreeni – polta rasvaa & kasvata lihaksia

Tämän HIIT-tyyppisen (High Intensity Interval Training) supersarjatreenin avulla on mahdollista kasvattaa lihaksia samaan aikaan kuin polttaa rasvaa. Saliohjelma nostaa sykkeet koholle, kun kaksi liikettä tehdään aina putkeen. Jos olet valmis tekemään oikeasti hiki hatussa hommia etkä vaan notkumaan salilla, niin […]