20 minuuttissa tehokas rasvanpolttotreeni voi kuulostaa mahdottomalta, mutta sitä se ei ole. Yhdistämällä soutulaite ja HIIT saadaan huikea combo, joka tuo nopeasti tuloksia. Kaloreita kuluu treenin aikana, mutta rasvan palaminen jatkuu vielä 24 tuntia treenin jälkeenkin.

Soutamisen hyödyt

Jos aloitetaan ihan soutamisesta itsestään, niin soutaminen on yksi parhaita cardio-harjoituksen muotoja mitä voit keksiä. Koska soutaessa käytetään tehokkaasti koko kehon lihaksistoa, se on ällistyttävän tehokas tapa polttaa kaloreita ja kasvattaa kuntoa. Tehokas rasvanpoltto on monen kuntoilijan mielestä soutulaitteessa se kaikista suurin hyöty.

Koska voit säätää soutulaitteen vastusta sopivaksi, voit työskennellä helposti tehdä treenin samalla soutulaitteella olit sitten aloittelija tai kokenut kuntoilija. Ja mitä enemmän treenaat soutulaitteella, sitä enemmän kehityt ja voit aina pikkuhiljaa vääntää lisää vastusta.

Eri lihasryhmistä soutamisesta hyötyvät erityisesti selkä, jalat ja hauikset. Soutamalla paljon saat myös lisää voimaa näihin lihaksiin.

HIIT-treenaamisen hyödyt

HIIT-treenissä on monia huomattavia hyötyjä muihin treenimuotoihin verrattuna:

  • HIIT on tehokasta eikä treeniin mene niin kauaa aikaa. 15 minuutin HIIT kuluttaa enemmän energiaa kuin tunnin lenkki. Aikaa säästyy treenaamiselta muiden asioiden tekemiseen.
  • HIIT polttaa rasvaa tehokkaasti. Rasvaa palaa treenin aikana, mutta myös 24 tunnin ajan treenin jälkeen.
  • HIIT sopii hyvin yhteen voimaharjoittelun kanssa, koska HIIT ei edistä lihaskatoa.
  • HIIT tehostaa aineenvaihduntaa.
  • HIIT on anaerobista liikuntaa, joka on hyväksi sydämen terveydelle.

HIIT termi tulee sanoista High Intensity Interval Training, eli korkean intensiteetin intervalliharjoittelu. Harjoituksessa siis treenataan työosuudet täydellä intensiteetillä ja välillä huilataan hetki. Seuraavaksi tästä tarkemmin.

HIIT-TREENI SOUTULAITTEELLA:

Säädä vastus itsellesi sopivaksi. Silloin, kun on työosuus, teet aina täysillä töitä. Aika on tärkein tekijä HIIT-treenissä ja tässä on valmis treeniohjelma minkälaisella syklillä saat tuloksia. Muita tehdä myös lämmittely ja palautteleva osuus, ne on tärkeä olla aina mukana.

Lämmittely 2 minuuttia soutua ”normaalilla” intensiteetillä.

Työosuudet aina täydellä intensiteetillä:

30 sekuntia töitä
60 sekuntia lepo
30 sekuntia töitä
60 sekuntia lepo
30 sekuntia töitä
60 sekuntia lepo
30 sekuntia töitä
60 sekuntia lepo

30 sekuntia töitä
45 sekuntia lepo
30 sekuntia töitä
45 sekuntia lepo
30 sekuntia töitä
45 sekuntia lepo
30 sekuntia töitä
45 sekuntia lepo

30 sekuntia töitä
30 sekuntia lepo
30 sekuntia töitä
30 sekuntia lepo
30 sekuntia töitä
30 sekuntia lepo
30 sekuntia töitä
30 sekuntia lepo

300 metrin sprintti niin nopeasti kuin pystyt. Nyt kaikki peliin mitä vielä löytyy!

Palautteleva 2 minuuttia soutua matalalla intensiteetillä.

Yksinkertainen ja nopea, mutta äärimmäisen tehokas treeni. Tämän kerran tehtyäsi olet varmasti samaa mieltä. Meistä olisi kiva saada sinulta kommentit tähän saliohjelman alle mitä tykkäsit.
Jos tunnet treenin aikana kipua, huimausta, pahoinvointia tai muita outoja oireita, niin lopeta harjoitus välittömästi ja mene lääkäriin.

Soutulaitteen hankinta

Jos suunnittelet hankkivasi soutulaitteen kotiin, niin suosittelen lukemaan Kuntokaupan sivuilta löytyvän soutulaitteen valintaoppaan, jossa on hyvin esitelty soutulaitteiden tärkeimmät ominaisuudet ja muut asiat, jotka on hyvä huomioida käyttötarkoitukseen sopivaa soutulaitetta valitessa. Kuntokaupassa on muuten monipuolinen valikoima soutulaitteita ja niillä on niistä usein tosi hyviä tarjouksia.

Katso myös

Lisää HIIT-treeniohjelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *