Vesa Nippala

Miksi minä aloin käydä punttisalilla?

Olen Punttis.com -sivuston päätoimittaja. Olen vuodesta 2010 harrastanut kuntosaliharjoittelua säännöllisesti. Kaikki aloittaa jostain – minä aloitin aikalailla nollasta. Toimistotyö oli saanut siinä vaiheessa selän siihen kuntoon, että jotain oli pakko alkaa tehdä. Ei enää riittänyt se, että käyn salilla ”silloin kun jaksaa ja ehtii” – koska se oli kiireelliselle lapsiperheelliselle toimitusjohtajalle aivan liian harvoin. Kirjasin kalenteriin siitä lähtien aina ensin kolme kuntosalikäyntiä viikolle ja pidin niistä kiinni kynsin hampain – sitten rakensin kaiken muun siihen ympärille. Se on mahdollista! Kyse on vain priorisoimisesta. Jotkut valittaa, ettei 24 tunnissa ehdi tehdä paljon mitään. Väärin! 24 tunnissa ehtii oikein hyvin tekemään ne asiat, jotka priorisoi tärkeimmiksi. Jos minä pystyin, niin pystyt sinäkin. Kun olin jonkin aikaa käynyt säännöllisesti punttiksella 3 kertaa viikossa, huomasin että:

  • Selkä ei enää oireillut! Pystyin tekemään töitä paremmin ja nukuin paremmin.
  • Olin alkanut nauttia treenaamisesta. Alussa se tuntui vaan pahalta, mutta jonkun aikaa treenattuani aloin nauttia siitä fiiliksestä mikä treenistä tuli. Se on koukuttavaa!
  • Stressi alkoi helpottaa. Olin henkisesti aika äärimmäisessä tilanteessa, mutta säännöllinen liikunta antoi henkisiä resursseja huomattavasti lisää.
  • Läski oli alkanut pikkuhiljaa irrota. Ohoh, ihan hyvä bonus.
  • Erinäisissä kehon osissa alkoi tuntua ja pikkuhiljaa näkyä lihaksia. Wou! I didn’t expect that! No sehän se lopulta nostatti tunteen, joka nosti koko touhun ihan nextille levelille.

Tässä kohtaa tajusin, että täähän on oikeesti ihan tosi kova juttu. Lisäsin punttisaliharjoittelun neljään kertaan viikossa. Myöhemmin viiteenkin kertaan viikossa. Rubbyäkin pelasin yhden kauden mestaruussarjassa TRC:ssä.

Toivon, että Punttis.com voisi olla tukena monelle, jotka ovat punttisaliharjoittelussaan eri vaiheissa – olit sitten vasta-alkaja tai kokeneempi kehonrakentaja.

Työkseni teen…

Vesa

Muista tämän sivuston kirjoittajista poiketen en itse ole töissä Personal Trainerina tai vastaavana. Teen yrittäjänä hakukoneoptimointia, hakukonemainontaa, WordPress-kotisivuja yrityksille, verkkokauppakonsultointia ja sisällöntuotantoa. Jos moiset kiinnostavat, niin lue yritykseni kotisivuilta lisää palveluistani ja minusta. Harrastan salitouhujen lisäksi myös laulua.

Mun some-profiileja löytyy täältä:

Twitter
LinkedIn
Facebook
About.me

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *