Flyes vipunostot käsipainoilla

Flyes vipunostot on tehokas rintalihasliike, jossa tulee käyttää suhteellisen pieniä käsipainoja, jos verrataan muihin rintalihasliikkeisiin. Flyerit voi tehdä joko tasapenkillä tai varioida siten, että tekee välillä treenin vinopenkillä tai alavinopenkillä. Jos teet liikkeen vinopenkillä, osuu rasitus rintalihaksen yläosaan. Vastaavasti alavinopenkissä rasitus kohdistuu rintalihaksen alaosaan. Jos käytät alavinopenkkiä, niin säädä penkkiin vain pieni kallistus.

Liikkeen suoritustapa

  • Ota käsipainot käteen ja asetu makaamaan penkille.
  • Jalat tukevasti maahan, hyvä tuki keskivartaloon, röyhistä rinta rottingille ja nosta käsipainot vasaraotteella rinnan yläpuolelle vierekkäin.
  • Laske käsipainot sivuille kehon korkeudelle hidastellen. Jätä ala-asennossa kyynärpäät hiukan koukkuun. Jos kyynärpää on täysin suorana, kanavoit osan rasituksesta olkapään ja kyynärpään nivelille, joka kasvattaa loukkaantumisriskiä eikä rintalihas rasitu kuten sen pitäisi.
  • Nosta käsipainot hallitusti ylös. Ajatus rintalihaksessa! Varsinkin liikkeen loppuosassa jännitä korostetusti rintalihasta, jotta saat maksimaalisesti rasitusta rintalihakselle.

Video liikkeen suoritustavasta

Katso vielä alla olevalta videolta liikkeen suoritustapa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *