Hauiskääntö taljassa köydellä

Hauiskääntö taljassa on eristävä liike, joka kehittää kaksipäistä olkalihasta (biceps brachii) eli hauislihasta. Taljassa lihakseen kohdistuva vastus säilyy koko liikkeen ajan ja siksi taljahauiskääntö kannattaa sisällyttää treeniohjelmaan. Taljassa voi valita suoran tangon, mutkatangon tai köyden. Eri kahvoja kannattaa vaihdella, jotta hauislihas saa monipuolista ärsykettä eri otetyylejä ja -leveyksiä vaihtamalla.

Huomioita liikkeen suorituksesta

Kun aloitat liikettä, käsivarret ovat melkein suorana. Aloitusasennossa on tärkeää, että hauislihaksissa tuntuu hyvä venytys. Liike lähtee koukistamalla hauislihasta rauhallisesti ja hallitusti. Painoa nostetaan ylös, kunnes hauislihas on täysin supistunut. Yritä pitää supistus koko liikkeen ajan. Yläasennosta palautus alkuasentoon rauhallisesti hieman liikettä jarruttaen.

hauskääntö taljassa köydellä alkuasento

Kuva 1. Hauskääntö taljassa köydellä alkuasento.

Kuva 2. Hauskääntö taljassa köydellä loppuasento

Liikkeen suoritustapa

  • Seiso kasvot taljaan päin hyvässä ryhdissä jalat lantion levyisessä haara-asennossa.
  • Ota köydestä kiinni niin, että peukalot osoittavat ylöspäin. Ota pieni askel poispäin taljasta.
  • Liikkeen aloitusasennossa pidä käsiä venytyksessä vartalon etupuolella melkein suorassa koskettamatta toisiaan. Kyynärpäät ovat kiinni kyljissä.
  • Lähde koukistamaan käsivartta supistamalla hauislihasta ja tuomalla käsivartta ylös kohti rintaa. Pidä kyynärpäät koko ajan kiinni kyljissä.
  • Pidä yläasennossa pieni supistus, jos haluat maksimoida lihasärsykkeen.
  • Palauta liike rauhallisesti ja kontrolloidusti takaisin venytykseen ja toista liike.

Huom!

Keskity siihen, ettei kyynärpää liiku kylkien viereltä eteen ja taakse liikkeen aikana. Eli ole tarkkana, että vain hauislihas tekee työtä. Keskity myös, että koko liikkeen ajan pysyy hyvä ryhti eikä keho ala heilumaan liikkeen käydessä raskaaksi.

Katso liike videolta

Katso liikkeen oikea suoritustekniikka vielä videolta:

Katso myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *