Jalkojen nostot roikkuen

Jalkojen nostot roikkuen tangossa on paitsi erittäin tehokas vatsaliike, niin se ottaa hyvin myös lonkankoukistajiin. Myös kyynärvarret pääsevät töihin, kun joudut roikkuessasi puristamaan samalla tankoa. Ja toki liikkeen voi tehdä roikkumalla missä tahansa muuallakin kuin kuntosalin tangossa, esim metsässä puun oksalla tai leikkikentällä keinujen ylätangossa roikkuen.

Voit nostaa jalat joko yhdeksänkymmenen asteen kulmaan tai vaikka suorina ylös tankoon asti (joka on toki liikkeestä näyttävämpi versio;-)). Liikkeen voit tehdä joko jalat suorina (raskaampi) tai koukussa (kevyempi versio).

Kokeilepa tehdä liikettä 10-20 toiston sarjoja 3-5 kpl. Vakuutan, että vatsassa on todella mukava tuntuma sen jälkeen.

Jos kyynärvarret aiheutuvat liikkeen suorittamisen pullonkaulaksi, niin kannattaa käyttää riipuntatukia apuna, jotta saat tehtyä liikkeen ensisijaisesti keskivartalon ja lonkankoukistajien liikkeenä eikä tuntuma rajoitu pelkästään käsiin. Toki se on samalla myös merkki siitä, että kyynärvarsia kannattaisi alkaa vahvistaa.. ja tässä roikkuessahan ne myös vahvistuvat.

Liikkeen oikea suoritustekniikka:

  • Roiku tangossa hartioiden levyisellä otteella. Lähtöalennossa roikut jalat ja kädet suorina.
  • Nosta jalat hallitusti vaakatasoon tai vielä korkeammalle, jos se tuntuu hyvälle.
  • Pyri välttämään vartalon ylimääräistä heiluntaa. Tarkoitus ei ole tehdä liikettä siten, että heiluriliikkeestä haetaan voima. Ei tod. Voima haetaan keskivartalosta.
  • Voit tehostaa liikettä pysäyttämällä jalat hetkeksi yläasennossa.
  • Laske jalat hallitusti alas – älä tiputa niitä! Muista, että myös alaspäin menevä liike on osa työn tekemistä. Et halua maksimaalista määrää toistoja, vaan maksimaaliset tulokset – eikö niin!?

Opastusvideo oikeaoppiseen liikkeen suoritukseen:

Sitten vielä tiedoksi:

Seinäjoen Pika-Pesun verkkokaupasta löydät monipuolisen valikoiman työvaatteita laatumerkeiltä (kuten Dimex, Blåkläder, Tegera, Fristads, Snickers ja Hejco), sekä Jalaksen turvakengät ja muut työkengät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *