Leuanveto myötäotteella
Leuanvetoa voi tehdä monella eri tavalla: vastaotteella, myötäotteella, kapealla tai leveällä otteella ja jopa niskan taakse. Myötäotteella liike on hiukan raskaampi kuin vastaotteella ja kohdistuu hieman eri lihaksille. Myötäotteella liiikerata on vähän erilainen ja liike jätetään ala-asennossa pikkuisen vajaaksi. Selkä pidetään jännittyneenä siis koko liikkeen ajan. Jos kädet päästää ala-asennossa ihan suoraksi asti, niin se ei välttämättä ole hyvä kyynärpäille ja joudut tekemään ihmeliikkeitä, jotta pääset liikkeessä alkuun.

Leuanveto myötäotteella -liikkeen suoritustekniikka:
- Ota tangosta hartioita leveämpi ote myötäotteella, eli peukalot ovat sisäänpäin.
- Aktivoi lavat, ettet roiku olkapäät korvissa.
- Työnnä rintakehää hieman ulospäin.
- Vedä tasaisesti itseäsi kohti tankoa.
- Voit vetää joko leuan tangon yläpuolelle , tai jos voimat riittävät, voit vetää rintakehän tankoon kiinni.
- Laskeudu hitaasti ja hallitusti takaisin lähtötilanteeseen – eli et pudota itseäsi, vaan lasket itsesi. Myös alaspäin menevä liike on työn tekemistä.
- Älä päästä ala-asennossa käsiä ihan suoraksi asti, vaan säilytä ala-asennossa kokoajan jännitys selässä.
- Pysy kokoajan liikkeessä.
Video liikkeen suoritustavasta:
Entä jos voimat ei riitä yhteenkään toistoon?
Jos voimat eivät riitä yhdenkään leuanvedon tekemiseen, niin se ei tarkoita, ettet voisi aloittaa leuanvetojen tekemistä. Pikemminkin sehän on merkki siitä, että sinun todellakin tarvitsee alkaa treenaamaan leuanvetoja! Oletko kuullut joskus jonkun sanovan, että ei voi lähteä lenkille, kun on niin huono kunto? Sama asia.
Jos voimat eivät riitä yhdenkään leuanvedon tekemiseen, niin harjoittelu on hyvä aloittaa ihan vaan roikkumalla tangossa. Roiku tangossa ja aktivoi lapoja – roiku lavat aktivoituna. Seuraavaksi voit alkaa harjoitella avustettuja leuanvetoja. Eli voit ottaa kuminauhan avuksi vähentämään oman kehonpainon vastusta tai tehdä leuanvetoja joiltakin kuntosaleilta löytyvässä siihen tarkoitetussa laitteessa, jossa voit määrittää helposti, että kuinka paljon helpotusta tarvitset.
Vielä pari vinkkiä
Vetoremmeillä helpotusta kyynervarsille
Myös vetoremmejä voi hyödyntää apuvälineenä leuanvedoissa. Monesti kyynärvarret väsyvät ennen selkää ja vetoremmeillä saat pienennettyä kyynärvarsien rasitusta ja pystyt tekemään kovemman treenin selälle.
Kokeile leuanvetoja vasaraotteella
Jos kuntosalilta löytyy leuanvetotanko V-kahvalla, jolla voi tehdä leuanvetoja vasaraotteella, niin kannattaa kokeilla ja vaihdella välillä leuanvedon otetta.
Jos haluat kehittyä nopeasti…
Jos haluat nopeasti parantaa leuanvetotulosta, niin kannattaa harjoitella sitä 2-4 kertaa viikossa.
Lisäpainoilla lisää vastusta
Sitten kun pystyt tekemään pitkiä leuanvetosarjoja oman kehon painolla, kannattaa ottaa lisävastukseksi painoliivit tai muut lisäpainot, joilla saat raskaamman treenin aikaan.