Maastaveto

Treeniliikkeiden kuninkaaksi kehuttu maastaveto eli mave on tehokas kokovartaloliike, joka rasittaa etu- ja takareisiä, pakaroita, ylä- ja alaselkää, käsivarsia sekä vatsan ja kyljen lihaksia. Maastaveto on monen kokeneemman kuntosaliharrastajan lemppariliikkeitä monipuolisuutensa ja tehokkuutensa ansiosta. Maastavedossa voit käyttää mahdollisesti isompia painoja kuin missään muussa liikkeessä. Pidä siis huolta, että teet liikkeen oikealla tekniikalla, ettet riko paikkojasi. Voit käyttää tukivyötä isoilla painoilla nostaessasi ja pienentää siten loukkaantumisriskiä. Itse käytän myös vetoremmejä maastavedossa siinä vaiheessa, kun tangossa alkaa olla enemmän painoa. Ilman vetoremmejä käsistä tulee helposti se heikoin lenkki, etkä pysty tekemään maksimaalista treeniä jaloille. Toki ilman vetoremmejä nostaminen vahvistaa niitä käsiä. Siksi itse teen maven lämmittelykierrokset ja ensimmäiset sarjat ilman vetoremmejä ja otan remmit käyttöön vasta sitten, kun forkuissa (kyynärvarret) alkaa hapottaa liikaa. Täältä löydät Fittnesstukun vetoremmit ja gripit.

Muista kuitenkin, että tukivyö ei auta, jos tekniikka on väärä. Jos et osaa tehdä liikettä oikein, älä tee sitä lainkaan.

Maastaveto

Huomioi maastavetoa tehdessä:

  • Jalat hartioiden levyiseen asentoon. Jalkaterät voi osoittaa lievästi ulospäin ja polvet menee jalkaterien suuntaisesti.
  • Ota tangosta vähän hartioita leveämpi ote. Voit käyttää myötäotetta tai ristiotetta.
  • Alaselkä suorana, hyvä ryhti.
  • Nosta tanko siten, että se kulkee kokoajan lähellä jalkoja.
  • Pidä selkä suorana koko liikkeen ajan.
  • Laske tanko hallitusti alas.

Katso tarkemmat ohjeet maastavedon tekemiseen videolta:

Kannattaa käydä maastaveto vielä yhdessä läpi kuntosaliohjaajan tai personal trainerin kanssa. Tämä on niin tehokas liike, että se kannattaa opetella tekemään kunnolla ja oikein. Sitten kun liikkeeseen löytää hyvän tekniikan, sitä on hyvä treenata usein, 1-3 kertaa viikossa. Pelkkä mave-treenikin on todella tehokas, kun maastaveto on niin kokonaisvaltainen liike. Siksi ei ole ollenkaan huono idea hankkia levytankosarja kotioloihin, niin ei tarvitse mave-päivinä lähteä salille asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *