Hauiskääntö vasaraotteella

Hauiskääntö käsipainoilla seisten tai istuen on loistava perusliike hauiksen (kaksipäinen olkalihas) kasvattamiseen. Hauiskäännöt saa tehostetusti tuntumaan myös hauista visuaalisesti hienosti koristavassa brachialis-lihaksessa ja kyynärvarsissa, kun liikkeen tekeekin vasaraotteella. Vasaraotteella hauiskääntöjä tekemällä käsivarteen saakin kivasti muotoa. Liike kannattaa ottaa hauistreeniin täydentäväksi liikkeeksi – pääliikkeet kannattaa teidä muilla hauis-liikkeillä. Vasaraotteella tulee käyttää pienempiä painoja kuin normaaleissa hauiskäännöissä.

Liikkeen voi tosiaan tehdä joko seisten tai istuen. Istuessa keho pysyy helpommin paikoillaan, etkä lähde niin helposti heijaamaan voimaa kehosta.

hauiskääntö vasaraotteella

Näin teet hauiskäännöt vasaraotteella oikein:

  • Ota käsipainot käteen ja seiso polvet ja kyynärpäät lievästi koukussa.
  • Jännitä keskivartalo. Ota hyvä tuki jaloista. Hyvä ryhti.
  • Käsipainot ovat lähtötilanteessa vartalon vieressä siten, että rystyset osoittavat sivuille.
  • Lähde koukistamaan kyynärpäitä – huomaa, että rystyset osoittavat sivuille koko liikkeen ajan.
  • Yläasennossa pysäytä hetkeksi ja pidä puristus hauiksissa.
  • Laske painot hallitusti takaisin lähtötilanteeseen. Painoja EI pudoteta, vaan ne lasketaan jarrutellen – muista aina, että myös alaspäin menevä liike on työn tekemistä hauiksilla.
  • Keskity tekemään liike alusta loppuun hauiksilla, eli älä lähde heijaamaan vauhtia vartalosta: tämän ei ole tarkoitus olla kokovartaloliike, vaan nimenomaan hauista vahvistava liike. Jos heijaat vauhtia vartalolla, niin joo – kyllä pystyt käyttämään isompia painoja, mutta treenaat ihan muita lihaksia kuin hauista. Eli ota ihan nöyrästi vaan riittävän pienet painot, jotta pystyt tekemään liikkeen puhtaasti oikealla tekniikalla.
  • Kyynärpäät pysyvät koko liikkeen ajan vartalon vierellä. Älä nosta niitä yläasennossa saadaksesi painoja korkeammalle.

Tältä videolta näet miten liike suoritetaan oikein:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *