Lankku on erittäin suosittu ja tehokas vatsalihasliike, joka keskittyy erityisesti syviin vatsalihaksiin, selkälihaksiin ja keskivartalon vakauttamiseen. Tämä staattinen liike vaatii vartalon pitämistä suorassa asennossa, mikä auttaa kehittämään voimaa, kestävyyttä ja core-lihaksia.

Lankun etuna muihin vatsalihasliikkeisiin verrattuna on, että se aktivoi monia vartalon lihaksia samanaikaisesti. Lankku vahvistaa syviä vatsalihaksia, kuten poikittaisia vatsalihaksia ja vinot vatsalihakset, jotka tukevat selkärankaa ja parantavat ryhtiä. Lisäksi se aktivoi selkälihaksia, pakaralihaksia, olkapäitä ja jopa jalkoja.

Lankuttamisen etuja:

 • Keskivartalon vakauden ja voiman parantaminen
 • Selkärangan ja ryhdin tukeminen
 • Vartalonhallinnan ja tasapainon kehittyminen
 • Ylävartalon ja alavartalon lihasten vahvistuminen
 • Ehkäisee loukkaantumisilta ja varsinkin selkävaivoilta
 • Todella tehokas liike, joka ei vaadi mitään välineitä – voit lankuttaa milloin tahansa missä tahansa!

Suoritusohjeet lankulle:

 1. Asetu lattialle vatsallesi ja tukeudu kyynärpäihin ja varpaisihin. Kyynärpäät tulisi olla suoraan olkapäiden alla ja kyynärvarret osoittaa eteenpäin.
 2. Nosta itsesi ylös niin, että olet kyynärpäiden ja varpaiden varassa, muodostaen suoran linjan päästä varpaisiin. Pidä vatsa tiukkana ja selkä suorana. Keskity pitämään lantio samalla tasolla koko liikkeen ajan.
 3. Katse suunnattuna lattiaan ja leuka hieman rinnassa, pidä asentoa niin kauan kuin pystyt hallitusti. Aluksi voit aloittaa esimerkiksi 30 sekunnin pidolla ja vähitellen lisätä aikaa, kun vahvistut.
 4. Pidä hengitys tasaisena ja syvänä liikkeen aikana. Älä pidätä hengitystäsi.
 5. Laskeudu hallitusti takaisin lattialle ja lepää hetki ennen seuraavaa toistoa. Toista liikettä haluamasi määrä tai asetetun sarjamäärän verran.

Huomioitavaa:

 • Varmista, että hartiat, lonkat ja jalat muodostavat suoran linjan.
 • Älä päästä lantiota lysähtämään!

Lankun suoritusvideo:

Katso vielä ao videolta liikkeen oikea suoritustekniikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *