Yhden käden tuettu kulmasoutu

Yhden käden tuettu kulmasoutu käsipainolla on yksi suosikkejani selkäliikkeistä – paitsi että sillä saa tosi hyvän tuntuman selkälihaksiin, se on myös ehkä hivenen egoa hivelevä liike, koska sitä jaksaa tehdä todennäköisesti isommalla käsipainolla kuin mitään muuta liikettä. Liike tuntuu varsinkin leveässä selkälihaksessa, mutta myös hartian takaosat ja muut yläselän lihakset tekevät töitä.

Kannattaa aloittaa liikkeen harjoittelu sellaisilla painoilla, joilla jaksat tehdä 3 x 8-12 toiston sarjaa. Myöhemmin voit tehdä välillä myös lyhyempiä sarjoja isommilla painoilla.

Yhden käden tuettu kulmasoutu käsipainolla, tasapenkissä

Liikkeen suoritustekniikka

  • Lähtötilanne: vasen jalka penkille ja nojaa vasemmalla kädellä penkkiin. Käsipaino roikkuu oikeassa kädessä alhaalla. Neutraali ote käsipainosta, eli peukalo osoittaa eteenpäin. Hae lapatuki vetämällä ryhti suoraan. Alaselkä suorana. Jännitä vatsaa koko liikkeen ajan.
  • Souda käsipaino ylös vartalon viereen ja purista samalla lavoilla. Voit kiertää nostovaiheen aikana samalla hieman ylävartaloa liikkeen mukana. Pidä noston aikana ajatus selkälihaksessa ja katso, että teet liikkeen ensisijaisesti selällä, etkä kädellä.
  • Laske käsipaino hallitusti ja hidastetusti alas: myös alaspäin menevä liike on osa tätä hupia, joten tee töitä myös liikkeen laskevassa osiossa, äläkä anna painon vain pudota.
  • Tee sarja loppuun oikealla kädellä. Sen jälkeen sama liike toisinpäin vasemmalla kädellä heti perään – ei tarvitse mitään lepotaukoa pitää tässä välissä. Lepotauko on sitten vasta, kun molemmat kädet on tehty.

Katso videolta liikkeen oikea suoritustekniikka:

Katso muita soutuliikkeitä:

Koska hei näitä liikkeitä kannattaa varioida, jotta saat kiusattua lihaksia eri tavoilla, ettei ne totu yhden ja saman asian jauhamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *