Tuettu soutu käsipainoilla

Erilaisiin soutuliikkeisiin ja niiden variaatioihin yksi hyvä liike lisää: tuettu soutu penkissä käsipainoilla. Tuntuu varsinkin selässä, mutta myös kädet ja hartiat tekevät töitä.

Liikkeen suoritustekniikka

  • Laita penkki lievästi vinoon asentoon ja hae rintakehälle tuki penkistä ja jaloilla tuki lattiasta. Penkin täytyy olla sen verran vinossa asennossa, että käsipainot eivät ala-asennossa kosketa lattiaa.
  • Lähtötilanne: käsipainot roikkuvat alhaalla. Neutraali ote käsipainoista, eli peukalot ylöspäin. Hae lapatuki vetämällä ryhti suoraan. Pidä keskivartalo tiukkana liikkeen aikana.
  • Souda käsipainot ylös ja purista samalla lapoja yhteen.
  • Laske käsipainot hallitusti ja hidastetusti alas: myös alaspäin menevä liike on osa tätä hupia, joten tee töitä myös liikkeen laskevassa osiossa, äläkä anna painojen vain pudota.
  • Kiinnitä huomiota oikeaan suoritustekniikkaan – älä ota liian isoja painoja, että jaksat tehdä liikkeen ennen kaikke oikein.

Katso videolta liikkeen oikea suoritustekniikka:

Kannattaa välillä vaihdella, että miten tekee soutuja, niin saa selkälihaksille aina vähän erilaista rasitusta. Tsekkaa siis myös ainakin nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *